top of page

O m  m e g  s e l v:

  Mitt navn er Annika Emrén (hvis du syns det høres svensk ut så er det riktig…). Jeg har vært interessert i pianoer siden jeg var liten pike. I begynnelsen dreide det seg vel mest om å banke på pianoet, siden lærte jeg å spille på ordentlig, men det var først etter passerte 25 år som jeg innså at jeg faktisk kunne jobbe med pianoer.

  Så pianostemmerutdannelse ble det! Nærmere bestemt på en godt kjent pianofabrikk i Uppsala som heter Nylund & Son. Det var en stor pianofabrikk i sin tid. På det meste bygget man 1000 pianoer i året! Da jeg kom dit i 1994 eides fortsatt foretaket av tredje generasjons pianobygger, Bo Nylund. Pianobyggingen opphørte på midten av 80-tallet (grunnet konkurranse fra billige asiatiske pianoer), men man fortsatte med renovering av brukte pianoer, og gjør det ennå i dag.

  Her fikk jeg lære håndverket i et autentisk miljø, jeg fikk stemme, regulere, renovere og behandle overflater på instrumenter som skulle rett ut til kunde etterpå. Vi hadde et stort verksted i kjelleren og en flott pianobutikk på gateplan. Det var pianofolk som elsket å besøke fabrikken et par dager, bare for å få være med på kaffepausene, hvor de kunne lytte når Bo Nylund øste av sin rike kilde av kunnskap og erfaring!


   Etter to år avla jeg eksamen for representanter fra Kungliga Musikaliska Akademin og SPTF (Svenska Pianostämmar- och teknikerförbundet). Jeg forlot fabrikken som nyutdannet pianostemmer og pianotekniker. Når jeg kom hjem til ”Sveriges fremside” (Göteborg :-) ) startet jeg eget firma i bransjen. I 2005 flyttet jeg til Oslo, hvor jeg har fortsatt å arbeide med pianoer siden da.

17988793288697975.jpg
bottom of page